Bár a legtöbb háztartásban hetente készül egy-egy ínycsiklandó sütemény, mi, magyarok általában keveset kísérleteztünk otthon a receptekkel, és pont úgy készítjük, ahogy nagyszüleink, és így tovább. A profi cukrászok azonban számtalan trükköt ismernek, amivel felturbózzák az ízeket, feljavítják a textúrákat. Cikkünkben most elárulunk egy ilyen fortélyt, amelyért főként a csokis sütijeink lesznek hálásak.
Hirdetés
A legtöbb családban hétről hétre biztosan kerül ebből a népszerű fogásból az asztalokra, a csirkemell ugyanis igazi „jolly joker”, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni. Hozunk most egy remek trükköt, amitől garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott húsunk.
1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ez által a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a mentők napját Magyarországon.